Kylling i Karry (Ristaffel)
2 kyllingebryst
2 dl hønsebouillon
3 dl , vand
Karry sauce
Ris
Tilbehør
æble, i tern
banan, i skiver
mango, i tern
ananas, i tern
kokosmel
rosiner
mango chutney
bredbladet persille
frisk koriander
Kom kyllingebryst (uden skind) i en gryde med vand og boullion. Kog i ca. 15 minutter eller til kyllingen er mør. Tag kyllingekødet op og skær i skiver eller tern. Gem 2-3 dl af kogevandet til karrysaucen.
Kog risene efter anvisningen på emballagen og kom desuden to knuste kardemommekapsler i gryden med ris, vand og salt (det smager fantastisk!)
Steg løg, hvidløg, karry, spidskommen, kardemomme, gurkemeje og koriander i en gryde med olivenolie i et par minutter til løgene er møre og klare. Rør revet æble i gryden, sammen med kogevand fra kylling og mælk. Lad den småkoge i nogle minutter, jævn saucen med en smule majsstivelse rystet sammen med mælk, kog op, så den bliver god i konsistensen. Smag til med fløde, salt og peber. Tilsæt kyllingekødet og varm saucen igennem. Server gerne kylling i karry eller ristaffel, de små retter i skåle hver for sig, så man selv kan anrette på tallerkenen.